Cum alegem paleții potriviți în funcție de nevoile noastre

Fluxul de mărfuri a devenit în ultimii ani tot mai mare, astfel că nevoia de containere și paletizare a crescut. Paleții sunt un instrument ce facilitează manipularea mărfurilor si au fost creați în Statele Unite la începutul anilor 1940.

De ce să folosești paletizarea pentru transportul mărfurilor

În primul rând, pentru că protejează bunurile transportate. Pachetele de pe un palet sunt mai stabile, mai ales dacă sunt și ambalate prezintă un risc mai scăzut de a cădea atunci când sunt stivuite unul peste altul, mai ales într-un camion.

Paleții facilitează, de asemenea, mișcarea mărfurilor și încărcarea acestora în mijloacele de transport precum camioane și containere, deoarece aceste echipamente de manipulare este posibilă deplasarea mai multor paleți în același timp.

Un alt argument important este faptul că mărfurile de pe paleți sunt protejate de intemperii, deoarece sunt ambalate în folie de plastic extensibilă. Această folie ține coletele împreună și le protejează de ploaie sau zăpadă la încărcarea și descărcarea în aer liber. Paletul protejează marfa și de podelele umede sau murdare.

Paletizarea optimizează spațiul ocupat cu marfa și optimizează transportul cu camion sau containere. În aceeași măsură, depozitarea este optimizată deoarece un anumit număr de pachete ocupă o suprafață mai mică fiind pe palet, spre deosebire de depozitarea mărfurilor vrac.

Există diferite categorii de paleți care sunt fabricați din materiale diferite, cu dimensiuni diferite, rezitențe diferite și, prin urmare, pot transporta mărfuri diferite.

Indiferent de marfa pe care trebuie s-o transporți pe palet, va exista categoria necesară de care ai nevoie. În primul rând, trebuie sa cunoști dimensiunile mărfii pentru a depista ce tip de paleți sunt necesari.

Europaleții

Acest tip de palet are mai multe dimensiuni standard, dar cele mai comune dimensiuni sunt 1200mm x 800mm x 145mm. Acest tip de palet este schimbabil, în sensul că poți descărca undeva marfa și pleca cu alt europalet gol.

Paleții din lemn

De departe, este cel mai popular palet din lume și este folosit în toate industriile. Acest palet este adaptabil în funcție de marfa de transportat, este mai robust decât majoritatea celorlalte tipuri de paleți. În ceea ce privește puterea și reciclarea, oferă mai multe posibilități decât concurenții săi.

Paleții din lemn sunt supuși standardului ISPM15 care cere ca aceștia să fie tratați înainte de a călători în jurul lumii pentru a evita transportul de boli și insecte care ar putea dăuna ecosistemului și/sau ființelor umane.

Mai există alte categorii de paleți non euro, paleți atipici creați după specificațiile clientului, paleți din platic, metal sau polistiren.

În concluzie, alegerea paleților potriviți depinde de tipul de marfă pe care o ai de transportat. Dacă ai nevoie de asistență în alegerea pentru cumpărare sau închirierea a paleților potriviți, intră în contact cu unul din consultanții noștri chiar acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button