Idei de mobilier realizat din paleți reciclați

Paleții sunt foarte ușor de găsit și procurat și sunt relativ ieftini comparativ cu materialele pentru mobilier. Din aceștia se pot confecționa mii de piese de mobilier foarte interesant, atractiv și durabil.

Dacă îți dorești propriul mobilier din paleți, îți putem arăta cum să o faci precum și o varietate de idei de mobilier realizat din paleți pentru decorarea casei sau a teraselor.

Lemnul folosit pentru paleți este un material ideal pentru fabricarea mobilierului. În plus, este mai ieftin, ușor de procurat și permite o mare versatilitate a modelelor.

Cea mai mare provocare la mobilierul din paleți este decorul și modul în care îl proiectăm și ne adaptăm spațiului pe care îl avem la dispoziție.

pallets cover with artificial grass

Să petreci timp de calitate în grădina sau pe terasă depinde în mare parte de mobilierul pe care te așezi. Un mobilier de calitate poate fi destul de scump. Totuși, există o alternativă mult mai accesibilă, originală: aceea de a construi mobilierul din paleți. Realizarea acestuia nu este foarte dificilă și, cel mai important, nu este costisitoare.

Din ce în ce mai multă lume decide să își facă mobila în regim propriu, din paleți. Confom ultimelor tendințe, mobilierul din paleți este un element elegant pentru decorațiunile interioare.

În plus, reciclarea și recondiționarea paleților este o idee foarte bună pentru mediul înconjurător. Tot ce ai nevoie pentru a realiza niște mobilier din paleți este puțină creativitate și materie primă.

Conform ultimelor tendințe, mobilierul din paleți este un element elegant pentru decorațiunile interioare. Reciclarea paleților reprezintă o parte importantă a vieții pentru un număr tot mai mare de oameni.

Avantajele realizării mobilierului din paleți

photo bench made with pallets illuminated by solar rays entering through window
  • Este mult mai ieftin pentru că acoperă doar câteva costuri minore;
  • Poți cumpăra paleți la prețuri foarte accesibile comparativ cu piesele de mobilier;
  • Vei crea piese de mobilier originale, creative;
  • Vei avea o mobilă în tendințe;

Deși paleții nu sunt fabricați din lemn de cea mai bună calitate, ei sunt foarte rezistenți la deteriorare. Astfel, mobilierul din paleți, mai ales dacă va fi lăcuit sau vopsit, va rezista eroic în timp.

În plus, materialul este ecologic și ușor. Dacă este proiectat bine, mobilierul din paleți poate fi foarte elegant și stilat. O masă sau un colțar pe terasă din paleți este o completare perfectă pentru stilul scandinav sau minimalist.

Dacă ești în căutare de paleți pentru a realiza un proiect pentru mobilă, ai în vedere dimensiunile dorite și, la noi, găsești toate tipurile de paleți de care ai nevoie, de la europaleți, paleți non euro și paleți atipici.

De oriunde vei achiziționa paleții, asigură-te că nu sunt deteriorați și echipează-te cu instrumentele potrivite, precum:

  • instrument de șlefuit, cum ar fi un șmirghel de granulație 80-100 pentru prima șlefuire și 200 pentru netezirea suprafeței;
  • mașina autofiletantă;
  • adeziv pentru a umple găurile din lemn;
  • vopsea sau lac pentru lemn;
  • perii, trafaleți, diluanți;
  • elemente suplimentare: roți, blaturi de sticlă, perne, saltele etc;

Înainte de a începe să construiești mobilierul din paleți, ai nevoie de un design adecvat spațiului unde va fi asamblat. Măsoară locul și mobila. Mărimea mobilierului trebuie să se potrivească cu dimensiunea unui palet, pentru a evita tăieturile.

Înălțimea standard a piesei finale este un multiplu al lungimii unui palet. De obicei, o înălțime este formată din doi paleți.

Orice deteriorare a lemnului trebuie reparată si suprafața curățată și uscată înainte de a acoperi paleții cu lac sau vopsea. În final, se pot adăuga decorațiuni, roți în loc de picioare pentru a putea fi transportați mai ușor si tot ce îți mai trece prin cap.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button